شاعران آسمانی

دراین قسمت تلاش کردیم نگاهی کوتاه به زندگی شاعران کهن ایران زمین داشته باشیم تا با شرح زندگی آنها, شناخت بیشتری به شاعران سرزمین مان داشته باشیم.

اوحدین کرمانی

اوحدین کرمانی

اوحدین کرمانی حدود سال 560هـ.ق. در کرمان متولد شد. اوحدین کرمانی زمانی متولد شد که مردم کرمان با شاهزادگان سلجوقی اوضاع آشفته‌ای داشتند. همچنین بین ملک ارسلان و اطرافیان اختلاف به وجود آمده بود. راز توفیق اوحدالدین کرمانی جوشش روحی بود که در غربت به او روی داده بود. او …

توضیحات بیشتر »

قطران تبریزی

قطران تبریزی

شرف لازم حکیم ابومنصور قطران عضدی تبریزی از مشاهیر شاعران ایران در قرن پنجم هجری است. قطران تبریزی پیشرو فارسی گویان آذری زبان بود. نسخه‌ی دیوان او به خط انوری در سال 529هـ.ق. نوشته شده است که در کتابخانه‌ی آقای جعفر سلطان‌القرایی است. او از طبقه‌ی دهقانی به شاعری روی …

توضیحات بیشتر »

انوری

انوری در نمیه‌ی دوم قرن ششم هجری به دنیا آمد. او ستایشگر معروف سلطان سنجر سلجوقی بود. فضل, دانش و توانایی او در قصیده‌سرایی مشهور است. انوری در علوم عصر خود خبره و در شعر و ادب, منطق و موسیقی, نجوم, علم الهی, ریاضی و حکمت آگاه بود. نام: اوحدالدّین …

توضیحات بیشتر »

ابوسعید ابوالخیر

ابوسعید ابوالخیر یکی از بزرگ‌ترین و خوش‌مشرب‌ترین عارفان ایران است. او در نزدیک عشق‌آباد در شهر کوچک میهنه در اول محرم 357هـ.ق. به دنیا آمد. در همان شهر زادگاه خود در سال 340 در سن 83 سالگی از دنیا رفت. این شهر در دل خراسان بود. بسیاری در اثر سخنان …

توضیحات بیشتر »

خاقانی

خاقانی

افضل‌الدین بدیل بن عهلی بخار خاقانی شروانی در قرن ششم هجری سال 520هـ.ق. درشروان به دنیا آمد. او بدیل بود. چنان که خود هم در این باره شعری سروده و خود را با این نام معرفی کرده است: بدل من آمدم اندرجهان سنایی را بدین دلیل پدر نام من بدیل …

توضیحات بیشتر »

خواجوی کرمانی

خواجوی کرمانی

خواجوی کرمانی از مشاهیر شعرا وعرفای قرن هفتم هجری است. وی در سال۶۸۹ هجری قمری در کرمان متولدشد و در همانجا به تحصیل علوم وفنون متداول مشغول شد. سپس به سیر وسیاحت پرداخت، به زیارت کعبه رفت و بعدها نیزمدتی در تبریز و شیراز به سربرد. وی به غیر از …

توضیحات بیشتر »

شمس تبریزی

شمس تبریزی

شمس تبریزی از صوفیان ایرانی مسلمان مشهور سده هفتم هجری است. سخنان وی را که در مجالس مختلف بر زبان آورده، مریدان گردآوری کرده‌ اند که به نام «مقالات شمس تبریزی» معروف است. این شاعر عاشق سفر بود و عمر را به سیر و سیاحت می گذرانید و در یک …

توضیحات بیشتر »

صائب تبریزی

صائب تبریزی

احتمالاً زادگاه صائب اصفهان است. او در جوانی به زیارت خانه‌ی خدا رفت. و در حدود 36سالگی به هند، هرات و کابل رفت. و به پیش‌گاه پادشاه ادب‌پرور هند رسید. امّا در سال 1039 دو سال بعد پدر پیرش به هند رفت و خواستار بازگشت صائب به شهر و دیار …

توضیحات بیشتر »

رودکی

رودکی

سمرقند شاعری در خود پرورش داد, که به زبان فارسی با شعرهای بلند و روان سخن می‌گفت, او آوازی دلنشین داشت. صدای گیرایش در لطافت و زیبایی همتا نداشت. مهارت او در نواختن چنگ زبانزد همگان بود. در حقیقت می‌توان گفت, تاریخ ایران چنین مردان بزرگ را کمتر در خدو …

توضیحات بیشتر »

باباطاهر

باباطاهر

همدانی از شاعران اواسط قرن پنجم, معاصر طغرل بیک سلجوقی است. او در اواخر قرن چهارم هجری چشم به جهان گشود. همیشه در این فکر بود که خداوند انسان را به عدل و احساس امر می‌کند. ترانه‌هایش را با لهجه‌ی لری سرود. شعرهایش بسیار لطیف، با عواطف رقیق و معانی …

توضیحات بیشتر »